NIU

Sala NIU 4-18 mesos

 

L’ambient a la sala NIU està preparat per a afavorir el desenvolupament i el moviment lliure dels bebés d’una forma segura per a ells. Són espais bells, amb colors suaus i llum natural.

Els bebés que acudeixen a aquesta sala van des dels quatre mesos fins que el xiquet té bastant autonomia i seguretat en la marxa, moment en el qual inicia la seua transició fins a la sala de Comunitat Infantil.

Els ritmes en aquesta sala són diferents a les altres, a aquestes edats cada alumne té els seus temps. Els xiquets són tractats amb afecte, afecte i respecte. Això és habitual a les escoles *Montessori, en elles les guies i assistents parlen baixet i els ritmes són sense presses. Es respira una ambient de calma i pau ideal per a la concentració i desenvolupament dels bebés. Els proporcionem atenció personalitzada, per aqueixa raó la ràtio és menor que en altres centres infantils autoritzats.

Els ambients estan preparats amb cura i els materials estan seleccionats en funció de les necessitats dels més xicotets. Dins d’aquesta aula comptem amb diverses zones:

  • Zona de moviment: amb mobiliari pensat i dissenyat per la Doctora *Emmi *Pikler i utilitzats juntament amb María *Montessori per a estimular la llibertat de moviment en bebés i xiquets. A més de diferents mòduls de densitats i formes diverses per a oferir-los més possibilitats d’acció.
  • Zona d’exploració: mobiliari a l’altura dels xicotets on tenen al seu abast el material triat per a ells i que el puguen manipular lliurement.
  • Zona de descans: amb els matalassos en el sòl, perquè els xicotets, des que comencen a gatejar puguen pujar i baixar quan el necessiten i no depenguen d’un adult per a ficar-se al llit.
  • Zona de contes: on poden veure, tocar, i gaudir dels diferents contes dels quals disposem a l’aula amb diferents colors, textures, sons i imatges reals.
  • Zona d’higiene: distribuïda i dissenyada per a canviar als xiquets i satisfer d’aquesta manera les seues necessitats fisiològiques bàsiques, així doncs encara que són molt joves disposen d’un bany per al control d’esfínters que està organitzat a la seua altura per a afavorir el començament de la seua autonomia.
  • Zona exterior directa: l’aire lliure és essencial per al desenvolupament de totes les persones en general. La sala NIU disposa d’un pati amb sòl embuatat perquè els usuaris puguen jugar lliurement sense perill. Compta amb un gronxador, dos tobogans i diversos jocs. A l’estiu gaudeixen d’una mini piscina.

 

Abrir chat