L’EQUIP DE TREBALL

Les educadores i assistents Montessori 0-3 i 3-6 són apassionades, experimentades i positives en el seu treball.

El nostre personal ens acompanya des de quasi els inicis de l’escola allà pel 2003. Puc dir que són d’una qualitat humana inigualable i que sense elles l’escola estaria coixa, per aqueixa raó us les vull presentar una per una.

Elles viuen el seu treball de manera vocacional acompanyant al xiquet en el camí cap al seu desenvolupament i evolució positiva. Les educadores posseeixen una experiència pedagògica sòlida, La seua formació , tant AMI com IMI és necessària per a entendre, respectar i dur a terme la pedagogia de María Montessori a l’escola.

Per a crear i tindre una escola Montessori no n’hi ha prou amb tindre un bon espai i comprar molts materials, que és important, però un pilar fonamental és la formació i el compromís de la nostra gent, les nostres guies. Per aqueix motiu des del BORIOL MONTESSORI estem fermament compromesos amb els principis i estàndards que marcava María Montessori i donem als nostres alumnes una educació basada en ells, per Guies i assistents certificats IMI i AMI 0-3 i 3-6.


Les mestres en una escola Montessori es diuen Guies
.

Els guies s’acosten als xiquets amb molt d’afecte i respecte oferint “presentacions” dels materials, un a un o en grups xicotets, i després retrocedeixen per a observar l’habilitat dels quals han de tindre molt desenvolupada per a poder avaluar i fer els registres d’observació per a conéixer millor els interessos en evolució dels xiquets, el domini de les seues habilitats i la consolidació de la informació rebuda.

La guia ha de conéixer a la perfecció tots els materials d’aprenentatge que s’adapten a cadascuna de les etapes de desenvolupament d’un xiquet i van ser dissenyats científicament en un context experimental dins de l’aula, prestant especial atenció a l’interés dels xiquets segons l’etapa evolutiva en què es troben i amb la convicció que la manipulació d’objectes concrets ajuda al desenvolupament del coneixement i del pensament abstracte.

Aquests materials permeten als xiquets investigar i explorar de manera individual i independent. Possibiliten la repetició, la qual cosa promou la concentració. Tenen la qualitat de aïllar les dificultats, és a dir, cadascun introdueix una única variable, un sol concepte nou, aïllant-lo i deixant els altres conceptes sense modificar. Els materials tenen control d’error: és el mateix material que li mostrarà al xiquet si el va usar correctament. D’aquesta manera els xiquets saben que l’error forma part del procés d’aprenentatge, aconsegueixen establir enfront d’ell una actitud positiva, es fan responsables del seu propi aprenentatge, i desenvolupen confiança en si mateixos.

Olaya; porta amb nosaltres des de 2016, va fer les seues pràctiques en el nostre centre i es va quedar. Ella és tècnic en atenció soci-sanitària i tècnica en Educació Infantil. És assistent Montessori AMI de 0-3 i Guia 0-3 de *IMI. Entre les seues aficions estan muntar amb bici i cuinar.

Raquel; ens acompanya des dels nostres inicis allà pel 2003, també va fer les seues pràctiques en el nostre centre i des de llavors fa un paper molt gran cada dia. Ella és tècnic especialista en Educació Infantil, assistent Montessori 0-3 AMI, i Guia 0-3 de IMI. Li agrada cuinar, nadar i anar al cinema, però sobretot estar amb la seua família.

Ella és Elena, és Tècnic Especialista en Educació Infantil, assistent Montessori 3-6 de AMI i Guia 0-3 de IMI.  Està en el nostre equip des de 2006 i és un pilar fonamental igual que les seues companyes. Entre els seus gustos estan llegir i passar el temps amb els seus amics i la meua família.

Abrir chat