L’HORA DE MENJAR

L’hora del menjar significa molt més que menjar, va més enllà de la nutrició i la salut, és un moment de comunicació, d’aprenentatge d’observació i de gaudi.

Els menjars són un moment de convivialidad, d’aprenentatge, de respecte, de plaer per als ulls i per al gust. Són un moment per a compartir i acceptar.

En EL BORIOL MONTESSORI respectem les decisions de les famílies de fer la introducció alimentària de manera tradicional o BLW més alternativa.

A mig dia els menús són elaborats en el centre. El nostre menjar casolà està organitzada de manera que es cobrisquen totes les necessitats nutricionals de tots els nostres xiquets i xiquetes de 0-3. És un menjar tradicional, que anomenem “menjar de cullera” arrossos típics tradicionals, bullits, pasta, verdures vàries, tot de màxima qualitat. Les ensalades variades no falten en les nostres taules i les postres tampoc com a iogurts naturals fets per la nostra súper cuinera, fruites o en ocasions especials porridge d’avena.

Els xiquets/as s’encarreguen de preparar les taules amb els seus coberts i tovallons de tela. Se serveixen ells l’aigua de les pitxeres de cristall i quan acaben recullen i netegen com els majors.

Existeixen diversos menús adaptats a les diferents edats i a les estacions de fred i calor.

Les nostres instal·lacions i els nostres menús estan supervisats per la responsable de cuina i controlats per la Conselleria de Sanitat Pública, seguim la Guia d’aplicació del sistema d’autocontrol en menjadors escolars actualitzada per AERCOV

http://todoguiasappcc.icoval.org/guia-de-aplicacion-del-sistema-de-autocontrol-en-comedores-escolares/

Els xiquets experimenten de primera mà la diversitat de gustos i sabors de diferents aliments, diferents textures i olors de verdures que usem del nostre hort ecològic.

També cuinem els nostres pans casolans per als berenars i les coques per a quan tenim alguna cosa a celebrar. No usem aliments processats amb greixos o sucres addicionals.

En EL BORIOL MONTESSORI sabem que com a educadores, mestres, assistents o Guies hem de donar exemple als nostres xiquets i xiquetes, per aqueixa raó és important que com a adults també compartim els menjars amb l’alumnat. Ens asseiem a la taula i mengem jun